Varmt välkommen att prova på världens roligaste sport med Åkersberga Basket pojkar födda 2010.

Tränare och lagledare: Tobias Lindgren, Robert Mård, Markus Renlund, Daniel Hallén och Ann-Sofie Rydholm

Har du frågor maila: coachp10@akersbergabasket.se

Åkersberga P10 gick till kvartsfinal i årets Scania Cup
2023-04-20 09:25
Åkersberga P10 gick till kvartsfinal i årets Scania Cup som brukar kallas inofficiella nordiska mästerskapen för klubblag. Efter 32 lika en bit in i tredje perioden gjorde slutliga segraren Keflavik från Island ett ryck och vann med 59-47.
Efter en tuff fempoängsförlust mot danska Sisu lossnade allt i sista matchen mot Sisus landsmän Falcon där Åkersbergas killar vann med 71-40 och slutar sjua av sexton lag.
Vi gratulerar våra P10:or till en grym turnering och tackar Södertälje för ett fint arrangemang och hoppas att Åkersberga får äran att delta även nästa år!

Basketshop Open
2022-07-08 09:28
Åkersberga deltog med tre lag i Basketshop Open som spelades klart idag.

Bäst gick det för P10 som tog sig till final mot finska HNMKY som fick en raketstart och ledde med 18-6 efter första perioden. Åkersberga kom närmare och närmare och ledningen var nere i några få poäng med halva sista perioden kvar men finnarna höll undan och vann med 38-34 i en stenhård och fysisk finalmatch.

I klassen BU16 förlorade Åkersberga den avgörande matchen för att ta sig till A-slutspel efter förlängning. I B-slutspelet visade man sin klass och vann sina matcher klart och avslutade med vinst i finalen mot finska HNMKY med 64-39.
I klassen GU14 tog sig Åkersberga till kvartsfinal i B-slutspelet där Central Basket blev för svåra.