SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Basketbollklubb
Fotboll

 
2023-12-02 08:56

På söndag 3 december kl 15.00 kommer tabelltvåan Luleå Steelers på besök i Åkersberga Sporthall. Steelers ståtar med åtta segrar på tio försök och har både rutin och längd (208 cm, 208 cm, 201 cm, 198 cm, 198 cm … ), bl a två spelare med dubbellicens i Basketligan. Det blir med andra ord en tuff decembernöt att knäcka för hemmalaget, som dock vunnit sex av sina nio första fajter och ligger för närvarande femma i den stentuffa Basketettan Norra.

Åkersberga saknar fortfarande nyförvärvet Jesper Eliasson och scorern Joel Halling, båda på grund av knäproblem. Joel börjar dock närma sig en efterlängtad come back i det gulröda matchlinnet. Tillbaka i laguppställningen är Philip Gjerulf och Elias Wilenius efter ett par veckors hostande och snörvlande.

Åkersberga ställer upp med: Jonte Gunnarsson, Philip Gjerulf, Sarunas Pabreza, Elias Wilenius, Oliver Stenvall, Max Larsson, Lukas Gyllensten, Philip Molander och Aiden Maier.

Vi ses i sporthallen på söndag kl 15!

Framåt stolta Åkersberga!

Läs mer på: www.akersbergabasketherr.se

Gameday lördag 18 november
2023-11-14 12:15
Den heroiska kampinsatsen mot Uppsala sitter fortfarande på näthinnan. Men ingen tid att vila kvar i det sköna minnet.
På lördag smäller det igen.
Då kommer fjolårets kvalmotståndare Lidingö på besök i Åkersberga Sph.
Topplaget Lidingö har börjat överraskande svagt i år (2-6), men den rutinerade truppen är i princip intakt från ifjol, så inget lag går säkert, var så säker.
Samtidigt är frågetecknen många hos hemmafavoriterna.
Hinner Gjerulf och Wilenius bli friska? Sjuknar någon mer in? Eller klarar vi oss?
Hur är det med Eliassons knä? Och Hallings?
Vi vet mer framåt veckoslutet.
Framåt stolta Åkersberga!
Välkommen!!
2023-10-30 15:26
 
Eliasson klart för Åkersberga!
2023-10-19 17:30

Eliasson klar för Åkersberga!

I veckan blev det klart med en namnkunnig förstärkning av Åkersberga Baskets herrlag i Basketettan Norra. Det är 29-årige Jesper Eliasson, 203 cm, som gjort flera säsonger i Basketligan med bl a Solna, Jämtland och Sundsvall.

- Jesper är ett välkommet tillskott i truppen, inte minst sedan vi förlorade lagets bäste spelare, Arvid Lindgren, för säsongen på grund av en olycklig korsbandsskada. Jesper är en smart lagspelare med massor av rutin. Jag har bara sett honom spela vid ett par tillfällen på högsta nivå, men lagkapten Jonte Gunnarsson har talat sig varm om nära vännen Eliassons försvarsspel och returtagning.

- Redan efter de första 2-3 träningarna med laget har den ödmjuke fd ligaspelaren smält in bra i gruppen och dessutom har han visat att han kan skjuta i bollen i korgen också. Det sa inte Jonte någonting om, skämtar Åkersbergas coach Jens Larsson.

- Jeppe har inte lirat seriespel på ett par säsonger och kommer att behöva någon månads träning för att komma i full form. Men han är en ytterst efterlängtad förstärkning i årets tuffa och jämna Basketettan Norra, avslutar coach Larsson.

Nu på lördag 21 oktober tar Åkersberga emot Aros Basket från Västerås kl 15.00 i Åkersberga Sporthall. Det dröjer dock ytterligare någon/några veckor innan du får se Jesper Eliasson i sitt nya gul/röda matchställ.

 

#Åkersberga #Österåker

Nyheter från våra lag
Herrlaget, 02/12 08:57 
Herrlaget, 14/11 12:17 
Herrlaget, 30/10 15:27 
Herrlaget, 19/10 17:32 
Herrlaget, 18/10 09:52 
 
Våra sponsorer