SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Basketbollklubb
Fotboll

Varmt välkomna till Åkersberga Herrlag.

Läs mer om herrlaget här >>

Åkersberga Basket Herr

 

Och här sänds herrlagets matcher >>

Facebook Herrlag

 

Har du frågor ring Jens på 0704-31 39 51 eller mejla Jens Larsson

Välkommen på basketfest i Åkersberga Sporthall i morgon lördag 6 april kl 15.00.
2024-04-05 10:03
Välkommen på basketfest i Åkersberga Sporthall i morgon lördag 6 april kl 15.00. Förutom en riktigt spännande match mot AIK i den dramatiska upplösningen av Basketettan Norra, så har alla med årskort och alla som köper biljett även chans att vinna en fulltankad Suzukibil för en valfri weekend i april. Du får din lott av entrévärden i hallen och dragning sker i halvlek.
Går du i bilköpstankar?
Låt Suzuki vara ett av dina alternativ. Vid köp av en ny Suzuki, via Suzukisthlmnorr.se, så stöttar du dessutom Åkersberga Basket. Använd koden: Drive4Saints när du köper din bil så går en del av pengarna oavkortat till klubben.
För att provköra eller veta mer om bilarna, kontakta Nils på Suzuki Stockholm Norr:
Suzuki Stockholm Norr
Telefon: 08-517 323 25
Sms: 0730-97 32 87
E-mail: stockholm@suzuki.se
Publikrekordet på 164 personer sattes den 8 oktober förra året mot Blackeberg i Multihallen. Slår vi det på lördag stolta Åkersberga?!!!
Sista hemmamatch 🏀❤️! Kom och hejar på Åkersbergas herrlag
2024-03-30 16:07

Bäddat för basketdrama i Åkersberga Sporthall på lördag

Slutstriden i Basketettan Norra kan inte bli mer rafflande. På var sin sida om skrivbordet försöker förbundet och serieföreningen Superettan enas om hur många lag som åker ur Superettan och hur många som går upp från Basketettan. Något som förstås borde ha varit klart INNAN säsongen började.

I toppen av Basketettan Norra har Alvik redan lirat klart. De vann 21 av 24 fajter, vilket ger 42 poäng och serieledning. Det innebär också avancemang till Superettan.

Blackeberg ligger tvåa just nu med 18 segrar på 21 försök och 36 poäng. Lika många torsk som Alvik, men tre fajter kvar att lira; Jämtland hemma 6/4, Aros hemma 12/4 och Uppsala borta 21/4. Det torde också räcka till avancemang.

Sedan är frågan om ett tredje lag går upp?! Så fick vi det förklarat för veckor sedan. Att fyra lag åker ur Superettan, som ska bli 14 lag nästa säsong. Dessutom har Helsingborg aviserat att de vill gå ner och Högsbo är klara för Basketligan. Och att tre av de fyra lagen som önskar gå upp från Basketettan går upp (inget lag från Södra vill gå upp).

Trea just nu ligger Luleå Steelers som vunnit 16 av 23 fajter och har 32 poäng. Steelers har Umeå hemma kvar (14/3). Men Steelers är borta ur uppflyttningsdramatiken, då de spelar med dubbellicensierade spelare från SBL (högsta ligan).

På fjärde plats just nu hittar du Åkersberga, som också har 32 poäng tack vare 16 segrar på 22 matcher. Vi möter AIK nu på lördag den 6 april klockan 15.00 i Åkersberga Sporthall. En måstematch för att vi ska ha en chans att gå upp. Förutsatt att inget förändras från förbundshåll.

Det är alltså SISTA HEMMAFAJTEN FÖR SÄSONGEN och vi hoppas förstås på STORPUBLIK. Kan vi slå PUBLIKREKORDET på 164 personer på lördag? Jag tror och hoppas det! SPRID ORDET, TA MED FAMILJ OCH VÄNNER OCH STÅ UPP FÖR STOLTA ÅKERSBERGA BASKET!!!

Sista matchen för säsongen för Åkersbergas herrlag är söndagen den 14 april mot Lidingö borta. Först efter den fajten vet vi om vi går upp i Superettan eller inte. Tror jag.

Bakom oss jagar Aros från Västerås. Aros har i skrivande stund 15 segrar på 21 försök, dvs 30 poäng och följande matcher kvar att spela; Hammarby borta (6/4), Blackeberg borta (12/4), en match som kan bli helt avgörande, om Åkersberga vinner sina två sista fajter, samt AIK borta (21/4).

Läget i Åkersberga-truppen är lite skakigt just nu. Elias Wilenius fotskada visade sig tyvärr vara season ending, vilket är ett stort jävla avbräck i både slutspurten av Basketettan och stundande Final 4 i U21SM den 4-5/5 i Fyrishov, Uppsala. Joel Halling har också tvingats till ofrivillig vila ett par veckor igen pga ömmande knän och halsont. Men årets upplaga av herrlaget har varit Rocky Balboa hela säsongen. Det spelar ingen roll hur många gånger vi blir knockade av skador och andra motgångar, laget ställer sig alltid upp och fightas i fyrtio minuter varje match. Att vi är där vi är i tabellen är inget annat än en braksuccé. Oavsett hur det går i sista omgångarna.

Jag önskar dig en GLAD PÅSK och hoppas att vi syns i hallen om en vecka!

//Coach J

USM H U21 omgång 2
2024-02-23 10:42

Välkommen till Åkersberga Sporthall i helgen där det bjuds på toppbasket i dagarna två. Fri entré. 

Talangtätt i Åkersberga Sph på söndag
2024-02-14 16:42

Talangtätt i Åkersberga Sph på söndag

Nu på söndag den 18 februari kl 15.00 drabbar hemmafavoriterna Åkersberga Basket samman med Riksidrottsgymnasiet (RIG) Luleå, med några av landets mest lovande baskettalanger. RIG Luleå ligger för närvarande sexa i tabellen med 16-9-7 och Åkersberga ligger fyra med 17-13-4, så du kan räkna med att det blir ännu en tät och spännande match.

Vi syns i hallen!

Läs mer på www.akersbergabasketherr.se

#Åkersberga #Österåker #Basketettanherr

Dubbelfajt för herrlaget i helgen
2024-02-06 14:33
Dubbelfajt för herrlaget i helgen
Nu i helgen den 10-11 februari har Åkersberga Baskets stolta herralg dubbla fajter i Basketettan Norra. På lördag möter vi serieledarna Blackeberg kl 17.15 i Vällingbyhallen. Blacke har 14 vinster och bara två förluster på hela säsongen, före Alvik som går 16-3. Aros är 3:a med 12-4 och Åkersberga 4:a med 11-4, medan Luleå Steelers parkerar 5:a med 12-5. Bäddat för stor dramatik under vårkanten med andra ord.
Senast Åkersberga och Blackeberg drabbade samman var 8 oktober, då Blacke drog det längsta strået i en rafflande high scoring game som slutade 107-111 i rödvit favör.
Och på söndag är det DAGS FÖR HEMMAMATCH IGEN I ÅKERSBERGA SPORTHALL då JÄMTLAND BASKET kommer på besök. Uppkast är 13.30 (och ej 14.00 som tidigare utannonserat). Ett Jämtland med flera dubbellicenser i SBL (Basketligan). Åkersberga lyckades besegra Jämtland borta i Östersunds Sph med 87-92 efter en tajt och intensiv fajt med flera lead changes.
En riktigt spännande baskethelg att vänta med andra ord.
Hoppas vi syns i hallen!
Framåt stolta Åkersberga!
 
Våra sponsorer